tiistai 17. toukokuuta 2011

Mysteeripuku

Kuvassa on Midori Ito, entinen huippuluistelija ( jonka tosin huhutaan palaavan kilpajäille ), jonka saavutuksiin lukeutuu muun muassa maailmanmestaruus vuonna 1989. Yllään hänellä on lila, ihanan vanhanaikainen luistelupuku.

Tässä kuvassa on 12-vuotias, nykyinen moninkertainen maailmanmestari Mao Asada. Kuva on vuodelta 2002, mutta eikös puku ole sama? Vaihtoehtoina on, että puku on saman valmistajan malli, "replica" Iton puvusta tai itse legendan puku pienennettynä. Mikä mysteeri...

Näitä kahta luistelijaa yhdistää muun muassa Japanin kansalaisuus, menestyksekäs urheilu-ura, he molemmat ovat yksiä ainoista naisista maailmassa, jotka ovat onnistuneet suorittamaan kolmoisaxelin kilpailussa ( Ito ensimmäisenä naisena maailmassa ) ja TUO PUKU.


Tässä videossa Mao luistelee kyseinen puku yllään. Kolmoisaxel on tässä vaiheessa vielä selkeästi vajaa, mutta siitä se on kehittynyt.

Vertauksen vuoksi vielä hidastuskuva Midori Iton axelista kyseessäoleva puku yllään.

Katsoin myös erään vanhan videon Iton vapaaohjelmasta. Siinä hänestä puhuttiin nimen omaan ainoana kolmoisaxelissa onnistuneena naisena sekä niin hyvänä luistelijana, että hän voisi pärjätä miestenkin sarjassa. Valitettavasti asia ei enää voisi mitenkään olla näin, taitoluistelun taso ylipäänsä on noussut huimasti, etenkin miesten puolella, jossa hypitään jo neloishyppyjä.

5 kommenttia:

 1. Oho, aika jännä tapaus tuo mekko. Oli muuten hienoja esityksiä vaikka en taitoluistelusta mitään näin maallikkona ymmärräkään.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo puku. On kyllä jännää, jos se on sama/replica!? : )

  VastaaPoista
 3. Voisko toi olla Asadan kunnianosoitus Itolle? Ainoana maailmassa -kolmoisaxeli ei ole ihan pieni yhdistävä tekijä. Tai jos se on fanityttö. Sattumasta tuskin on kyse.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!

  Kaino: Hyvin todennäköistä. Japanissa taitoluistelijat ovat yleensäkin aina melko suuria julkkiksia, ja entistä suurempia sitten luistelupiireissä, jossa he ovat suorastaan sankareita.

  VastaaPoista