sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Two souls with but a single thought, two hearts that beat as one

Shoppailuja ja elämistä. Pääsin koeviikolla ehkä liiankin helpolla, ja lähes koko ensi viikko onkin minulla sitten lomaa. Vielä en monien muiden tapaan pääse juhlimaan koulun loppumista, sillä käyn lukion kolmeen ja puoleen vuoteen, mutta ei minullakaan nyt enää hirveästi työtä ole jäljellä. Kirjoituksista tosin pitäisi selvitä, ja pitkä matikka onkin jonkintasoinen haaste.
 
Pitkittynyt korvatulehdus on laittanut minut hetkeksi liikuntakyvyttömäksi, joten melkein koko viime viikkokin meni sairastellessa, mutta viikonloppuna olo kuitenkin parani sen verran, että pääsin piipahtamaan kaupungissakin. Kävimme kavereiden kanssa katsomassa 12 years a slave-elokuvan, jolta jotenkin ehkä odotin enemmän. Koko elokuva oli ehdottomasti enemmän taide-elokuva kuin viihde-elokuva, ja olen sitä mieltä, että taideleffan maksimipituus on 110 minuuttia, ja kun kyseinen elokuva ei ollut mitään erityisen kevyttä katsottavaa, tuntui se kaksi tuntia ja viisitoista minuuttia hitusen pitkältä.
 
Tuolta kaupunkikierrokselta tarttui mukaani Gina Tricotin mekko sekä kärkitossut. En ole vielä ommellut nauhojakaan kiinni tossuihin, mutta en tietenkään malttanut olla kokeilematta niitä, ja aamupäivä onkin sujunut nyt kömpelön, pöydän reunoja myötäilevän tepastelun merkeissä.
 
Pelasin eilen illalla loppuun Beyond: Two Soulsin. Sanotaanko, että jos tätä peliä pelatessa ei herkisty ollenkaan, kyseessä olevalla henkilöllä ei voi olla sydäntä. En ole yliherkkä koskettavan materiaalin suhteen, mutta itkuhan tuota pelatessa tuli, muuallakin kuin lopussa. Ystäväni varmasti tuomitsevat minut sen suhteen, millaisen valinnan tein pelin lopussa, mutta itse olen ainakin tyytyväinen päätökseeni. Tänään sitten lähti käyntiin Heavy Rain...
 

9 kommenttia:

 1. Oon jo jonkin aikaa seuraillut tätä sun blogiasi ja tykkään!
  Oot super kaunis ja muutenkin jotenkin tosi inspiroiva persoona.

  Minäkin aion kirjoittaa pitkän matikan ja vaikka kirjotuksiin on vielä paljon aikaa, niin pelottaa jo valmiiksi! Tää geometria-kurssi on jo alkanut tuntua ihan ylivoimaiselta...

  Mut onnea sulle kirjotuksiin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Kiva että tykkäät :)

   Geometria ei koskaan ole ollut vahvuuksiani, mutta valitettavasti derivointi ja integrointi oli vielä vaikeampaa... Nyt toisaalta hanskaan ne geometriaa paremmin, mutta analyyttinen geometria ja differentiaali- ja integraalilaskennan jatkokurssi olivat kyllä masentavimmat matikan kurssit ikinä 8"(

   Poista
  2. Mun mielestä taas matikka helpottu loppua kohti, integrointi oli mun mielestä jopa kivaa. Sain joskus vinkin, että pehmittää tossujen pohja ja kären kovikkeen reunat höyryllä. Paransi ainakin mun käyttömukavuutta. :D Särkeviä jalkoja!

   Poista
  3. Mun mielestä taas matikka helpottu loppua kohti, integrointi oli mun mielestä jopa kivaa. Sain joskus vinkin, että pehmittää tossujen pohja ja kären kovikkeen reunat höyryllä. Paransi ainakin mun käyttömukavuutta. :D Särkeviä jalkoja!

   Poista
  4. Mustakin integrointi ja derivointi oli ihan mukavaa, mutta niiden viimeisten kurssien kokeet oli sitten jo jotain ihan muuta... Derivaattakurssin aikanakin olin silleen että jee, kymppi tulee, mutta sain sitten kutosen :P

   Kiitos vinkeistä! Pitääpä kysyä vielä opettajalta lisää neuvoja :)

   Poista
 2. moi! Onko sinusta liian myöhäistä enää aloittaa luistelu 15-vuotiaana? en ole kovin hyvä luistelemaan, en esim. osaa kunnolla luistella taaksepäin tai sirklata.. ei varmaan ainakaan kilpailut ole enää mahdollisia? kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu paljon siitä, onko paikallisella luisteluseuralla tarjota aikuisryhmiä, ja että ovatko ne ryhmät muodostelma- vai yksinluisteluryhmiä. Luistelusta voi nauttia harrastuksena minkä ikäisenä tahansa, vaikka sen harrastaminen kilpaurheiluna pitäisikin aloittaa jo alle kouluikäisenä. Vasta-alkajillekin tosin löytyy kilpailusarjoja. Näissä sarjoissa ei ole kansallisia kilpailuja, mutta esimerkiksi monissa kutsukilpailuissa voi päästä kokeilemaan kilpailuissakin luistelua. Ota siis ihmeessä selvää, löytyykö lähimmästä seurasta sinulle ryhmää! :)

   Poista
 3. Hei! Haluaisin kysyä, että miten oikein määrittelet taide-leffat? Kävin katsomassa 12 years a slaven eilen ja minusta kyseinen leffa ei siihen genreen mene. Toki McQueenin ohjaus poikkeaa muista samantyylisistä leffoista paljon ja juuri ne ns. pysähtyneet hetket tekivät elokuvasta visuaalisesti kauniin ja omalaatuisen. Elokuvan aihe oli raskas, mutta olisihan se nyt tökeröä lähteä vetämään jotain Hollywood-soopaa sellaisesta, joka vielä perustuu tositapahtumiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelen, että taide-elokuvan ensisijainen tehtävä ei ole viihdyttää katsojaa vaan herättää hänessä ajatuksia tai tunteita. Taideleffoissa on myös pinnan alla jotain ja niiden toteutustapa voi olla persoonallisempi eikä niin perinteinen. Taide-elokuvissa ei myöskään rajoiteta niin paljon esimerkiksi ahdistavien aiheiden tai väkivallan kuvausta. Harva leffa menee suoraan vain toiseen kategoriaan (viihdeleffa vs. taideleffa), mutta mielestäni 12 years a slavessa oli enemmän taideleffan piirteitä. Lisäksi mielestäni lähestulkoon jokaisella leffalla on jonkinlaista taiteellista arvoa, hyvää tai huonoa. Tämä siksi, että harvemmin elokuvat totta tai kertovat niiden tekijöiden omista tunteista tai kokemuksista.

   Poista