maanantai 26. toukokuuta 2014

Määrittely rajoittaa

 
Lasit: Ray-Ban, Toppi: Vero Moda, Shortsit: H&M, Vyö: Mango, Kengät: Skopunkten 

 
"Minua kiinnostaa enemmän rappio."
"Entä taide?" herttuatar kysyi.
"Se on sairaus."
"Rakkaus?"
"Harhakuva."
"Uskonto?"
"Vakaumuksen muodikas korvike."
"Olet skeptikko."
"En ikinä! Skeptisyys on uskon alku."
"Mikä sinä olet?"
"Määrittely rajoittaa."
"Anna johtolanka."
"Langat katkeilevat. Eksyisit labyrintissa"
 
Lainaus Oscar Wilden kirjasta Dorian Grayn muotokuva. Mainitsinkin tässä joskus aikaisemmin, että kirjasta tuli yksi suosikkikirjoistani liioittelematta heti ensimmäisten 50 sivun jälkeen. Tarinan taustalla on kiinnostava filosofia ja erityisesti rappiota käsitellään kiehtovasta näkökulmasta (en ihmettele yhtään, että teos herätti ilmestyttyään kovastikin paheksuntaa). Rakastin erityisesti kyynisen Henryn ja herttuattaren keskusteluja. En usko, että kenenkään kannattaisi elää elämäänsä Dorian Grayn lailla, rappiollisesti ja vastuuttomasti, mutta tästäkin kirjasta lukija voi oppia sen, että elämässä on hyvä ottaa tietynlainen "yolo-asenne" (kadun nyt jo, että ilmaisin asian noin). En tarkoita tällä sitä, että pitäisi päätä pahkaa ryhtyä tekemään typeryyksiä seurauksia ajattelematta. "You only live once" kannustaakin oikeastaan tarttumaan tilaisuuteen ja ottamaan riskejä. Joitakin asioita on hyvä katsoa parikymmentä vuotta eteenpäin: katuisinko päätöstäni enää silloin? Parempi kokeilla onneaan kuin jäädä pähkäilemään "entä jos".
  

2 kommenttia:

  1. Tykkään ihan älyttömästi sun tyylistä, mutta myös ns. ajattelutavasta! (: Saan sulta aina hyviä kirjavinkkejä. Näin sut muuten sunnuntaina Zeppeliinissä! En vaan uskaltanut tulla juttelemaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hauska kuulla! Toivottavasti en ollut kauhean kiukkuisen näköinen, olin nimittäin todella nälkäinen! Tule ensi kerralla ihmeessä moikkaamaan :)

      Poista