torstai 10. syyskuuta 2015

Qstock 2015 (parempi myöhään kuin ei milloinkaan)


Qstock oli yksi parhaimmista kokemuksista, mitä minulla oli tänä kesänä. Sekin oli lähellä jäädä toteutumatta. Havahduin lippujen ostoon jotenkin todella myöhään, sillä ajattelin, ettei se nyt niin kiinnostava tapahtuma ole, ehtiihän noita festareita kiertää vaikka seuraavana kesänä. Jotenkin yhden suosikkibändini esiintyminen sai minut tuhlaamaan viime tipassa rahani kahden päivän lippuun, enkä oikeastaan kadu mitään. Ja totta kai minulla oli sitten ainakin lauantaihin mennessä mukana pakolliset kesäfestarivermeet kukkapantoja myöten (tosin paikan päällä pelkäsin kukkapannan houkuttelevan liikaa esimerkiksi ampiaisia, joten se pysyi lähes koko tapahtuman ajan laukun pohjalla, hehe).

Nightwishin lisäksi näin monia muitakin hienoja esiintyjiä, joista osa oli paljon parempia kuin osasin odottaa. Haloo Helsingillä oli perjantaina huikea keikka ja Jenni Vartiainen yllätti minut positiivisesti lauantaina. Kahden katsojan kutsuminen lavalle (en valitettavasti muista rouvien nimiä) oli minusta hauska veto. Amaranthe oli osaltani ehkä vähän pettymys. Hyvinhän he soittivat ja hyvää musiikkia, mutta esityksessä ei mielestäni ollut mitään erityistä tai mieleenpainuvaa.

Ja olihan se oma suosikkibändikin aika huikea. Varasin eturivipaikkaani kärsivällisesti melkein neljä tuntia ja olihan se sen arvoista. Eihän musiikki kuulosta ihan yhtä hyvältä eturivissä kuin vähän kauempaa, esimerkiksi miksauskopin ääreltä, mutta kokemus on kyllä ainutlaatuinen, Yllätyin positiivisesti myös siitä, kuinka paljon kontaktia bändi - erityisesti Marco ja Emppu - ottivat yleisöön. Lähtihän mukaan sitten lopulta myös Empun plektra, joten sanoisin, että keikka oli aika mainio fanikokemus.

Qstockista kuulee kyllä paljon huonoa sanottavaa siinä mielessä, että isoja ja kiinnostavia esiintyjiä on vähänlaisesti. Myönnettäköön, että tänäkin vuonna tapahtumalla oli ehkä enemmän annettavaa raskaamman musiikin ja suomipopin ystäville, mutta itse pidin kyllä myös yleisessä tunnelmasta. Qstock oli festarina hyvin järjestetty, suuria ongelmia ei ollut oikeastaan minkään kanssa ja sijaintikin oli vielä niin lähellä keskustaa. Qstock on toisaalta kasvanut tapahtumana vuosi vuodelta ja melko nopeaan tahtiin, joten eihän sitä tiedä, millaisia staroja ensi vuonna nähdään.

2 kommenttia: