keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Alice on Ice -> Solo Cose Belle

Tässä on aikamoinen vuosi takana. On tapahtunut kaikenlaista, muttei oikeastaan mitään. Monenmoiset pitkästyttävät asiat, kuten sairastelu, ylioppilaskirjoitukset ja pääsykokeet, ovat pitäneet minua kiireisenä, eikä blogin pitäminen ole tuntunut mielekkäältä, kun aikaa tai aiheita ei ole juurikaan löytynyt. Olen nyt kuitenkin hiljalleen palaamassa sorvin ääreen jatkaakseni bloggaamista uudelleen, toisenlaisella otteella. Muutoksen tuulia viestii jonkin verran myös blogin nimenmuutos, eli pitkään ja uljaasti palvellut Alice on Ice jääköön nyt menneseen. 

Nimenmuutoksen takana on monenkinlaisia ajatuksia. Merkittävässä osassa oli oma muutoksenhakuisuuteni. Alice on Ice-nimi on minulle henkilökohtainen, mutta aloin pitää sitä jollain tavalla leimallisena ja kaivata tilalle jotain neutraalimpaa, erilaista. Mitä nimien valitsemiseen tulee, olen melko ronkeli, ja nimenvaihdon taustalla on siis pohdintaprosessi, joka oli pitkä kuin nälkävuosi. Lopulta päädyin kohtalaisen yksinkertaiseen vaihtoehtoon: blogin nimi on siis vastaisuudessa Solo Cose Belle.

Idean sain italialaiselta ystävältäni. Kävin vuosi sitten keväällä Comenius-matkalla Pohjois-Italiassa, jossa asuin erään optimistisimman ja positiivisimman tuntemani ihmisen luona. Tältä kyseiseltä ihmiseltä omaksuin jotain "solo cose belle"-elämänasenteesta (en ole vielä ihan varma onko kyseessä lopulta edes mikään oikea, yleinen filosofia vai ainoastaan suosittu hashtag, hakuna matata everyone). Valinta tuntui luonnolliselta (selitän taas ummet ja lammet pitkästyttävistä asioista, eikö vain?)

Bloggaamistahdista en halua antaa vielä lupauksia. Lupaan tehdä parhaani ja pyrkiä lisäämään uutta sisältöä säännöllisesti, mutta lupaan myös itselleni, etten aio stressata asiasta. Olen ollut pian jo vuoden bloggaamatta ja seuraamatta blogeja, joten olen varmasti aikaani jäljessä. Kaikkeen uuteen totuttelu ja muutosten kanssa pelleily voi viedä kyllä tovin jos kaksi. Se jääköön vielä nähtäväksi.

Ja ainakin toistaisteksi mennään tilapäisellä blogibannerilla! Varsinainen on vielä keskeneräinen projekti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti