keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kanaa ja kermaista pestopastaaEräänä päivänä ruoanlaittofiilis iski todellakin kuin salama kirkkaalta taivaalta ja halusin kokeilla jotain ruokaa, jota en ole ennen tehnyt. Muistelin lukeneeni joskus kermaisen pestokastikkeen ohjeen ja päätin sitten kokeilla kyseistä ruokalajia. Otin tosin hieman omia vapauksia ja käytin esimerkiksi valmista kaupan pestoa (tällaisessa ruoassa ero ei mielestäni ole merkittävä) eikä lopputulos ollut ehkä kokonaisuudessaan ihan täydellinen, mutta varsin maistuvaa kuitenkin.

Kermainen pestokastike on ehkä yksi helpoimmista pastakastikkeista minkä tiedän. Kastikkeeseen tulee oikeastaan vain voita, kermaa, pestoa ja vähän suolaa ja pippuria, joita vähän aikaa keitellään kasaan kattilassa. Paahdetut pinjansiemenet ja parmesaaniraaste tuovat mukavasti lisää makua. Kanaan ei tarvita juuri muuta mausteeksi kuin vanhat kunnon rehelliset suola ja pippuri. 

Olen ajatellut muutenkin bloggaavani hieman enemmän ruoanlaitosta. En ole koskaan ollut erityisen innokas ruoanlaittaja, mutta inspiraatio aiheeseen on iskenyt nyt tämän syksyn aikana ja haluaisin pitää jonkinlaista päiväkirjaa siitä, miten tämä harrastukseni kehittyy. Otan mielelläni myös uusia ideoita ja ohjeita vastaan kommenteissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti