sunnuntai 7. elokuuta 2016

New York osa 5: Ostokset ja muita ajatuksia shoppailusta

Odotin kovasti shoppailua New Yorkissa, mutta aluksi se oli koitua minulle ongelmaksi, sillä en aluksi ollut löytää mitään paikallisista liikkeistä. Tuntui, että edulliset liikkeet jakautuivat tasan kahteen leiriin, purjehdusmuotiin ja festarihippityyliin, eikä kumpikaan niistä ole ihan minun juttuni. Victoria's Secret ei myöskään minua oikein kiinnostanut, mutta sitten löysin tieni Macy's-tavarataloon, jossa teinkin suurimman osan reissuni ostoksista.

Satuimme reissuun juuri sopivasti alennusmyyntien aikaan: Memorial Dayn takia vaatekaupoissa saattoi olla ihan jäätäviä alennuksia. Macy'silla suurimmasta osasta vaatteista sai 30-50 prosentin perusalennuksen lisäksi 20 prosentin Memorial Day-erikoisalennuksen. Saimme lisäksi myös 10% turistialennuksen useimmista ostoksista. Sadan dollarin vaatteita löytyi helposti muutamalla kympillä. 

Suosikkiostokseni reissussa oli Macy'siltä löytämäni Maison Julesin vaaleansininen kukkamekko. Rakastuin mekkoon heti ensisilmäyksellä, mutta kauhukseni huomasin, että sitä oli jäljellä enää koossa XXS sekä XL. Katsoin pitkään sitä pikkuista ja totesin itsekseni, että yrittänyttä ei laiteta. Suureksi hämmästyksekseni mekko oli kuin olikin sopiva, ehkä juuri ja juuri, mutta riittävän.

Samalla väriteemalla jatketaan. Tykästyin tuossa American Rag Cien mekossa värin lisäksi myös helman pitsikuvioon. Sovitin myös saman tyyppistä hametta, mutta koska olen loppujen lopuksi hieman huono löytämään kivoihin hameisiin yhtä kivoja yläosia, päädyin tuohon mekkoon.

Kaksi yllä olevaa toppia ostin Guessin liikkeestä, joka oli jotenkin erityisen mieluisa kokemus. Kaupassa oli oma DJ, palvelu oli erinomaista ja ostoskassikin oli uskomattoman sievä.

Ylemmästä topista oli melkein mahdotonta saada hyvää kuvaa, mutta käytännössä siinä on läpinäkyvä etuosa, jota tuo kukkakirjailu reunustaa. Sininen sifonkitoppi taas on hieman arkisempi vaate, jonka tyyppisiä kaapistani löytyy paljon.

Guessilta ostin myös aivan ihanan mustan romperin, josta oli mahdotonta saada hengarissa järkevän näköistä kuvaa. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Tommy Hilfigerin sifonkiröyhelökoristeinen neulepusero on yksi parhaista löydöistä, joita tein Macy'sillä. Pusero on erittäin miellyttävä päällä, ja niinkin kamalalta kuin se tuntuu myöntää, maltan tuskin odottaa säiden viilenemistä, jotta pääsen käyttämään tätä.

Alice Through The Looking Glass- elokuva oli juuri ilmestynyt reissumme aikaan ja kampanjaan liittyen Macy'sillä oli myös myynnissä Disneyn oma Alice-vaatemallisto. Kaikki vaatteet olivat aivan huikean suloisia ja sovitin useampaakin, mutta jouduin toteamaan, että vain kuvan mukainen pitsitoppi todella sopii vaatekaappiini. Selässä on ihana helminapitus, joka ei kyllä kuvassa näy kovin hyvin.

Ei, en ostanut kahta täysin samaa huulipunaa, vaikka ne kuvassa näyttävätkin aika samalta. Plumful-huulipuna vasemmalla on minun ja tuon toisen vein äidilleni. Alun perin suunnittelin raahaavani reissusta kotiin kassillisen Macin meikkejä, mutta päädyin lopulta valitsemaan vain nuo pari tarpeelliseksi kokemaani.

Söpöjä kesäkenkiä Macy'siltä.

Forever 21 oli minulle ehkä reissun traumaattisin shoppailukokemus. Liikkeet ovat valtavia, epäsiistejä, sekavia ja täynnä huonolaatuista tavaraa, joiden joukosta on yhtä tuskaa etsiä jotain tiettyä ja kivaa. Jonotuskopeille ja kassalle oli järkyttävän pitkät jonot. Päädyin kuitenkin ostamaan tuon mustan perustopin ja body jewelleryn. 

Topin ostamisessa vastaan tuli toinenkin ongelma, nimittäin paikallinen tapa hoitaa reklamaatiot. Paitaan oli jäänyt hälyttimen piikistä häiritsevän suuri reikä, joten halusin vaihtaa sen ehjään. Sitä ei kuitenkaan enää löytynyt, mutta rahojen saaminen takaisin ei myöskään ollut vaihtoehto. Myyjä ehdotti, että ottaisin tilalle jotain muuta, jonka voisin vaihtaa edelleen jos kaduttaa, joten tein niin. Kuvan toppia tuli myöhemmin lisää, mutta korkeammalla hinnalla. Mikä hulluinta, jouduin itse maksamaan erotuksen vaihdon yhteydessä! Yritin selittää tilannetta myyjälle kassalla ja näytin kuittejakin, jotka olin säilyttänyt kaikki ja yritin vertailla kuitissa ja hintalapussa näkyviä tuotenumeroita, mutta myyjä komensi vain maksamaan hinnanmuutoksesta johtuneen erotuksen. Halusin tuon paidan, joten alistuin kohtalooni, mutta erittäin paha maku kokemuksesta jäi. Voi toki olla, että kielimuurillakin oli vaikutusta asiaan, sillä en usko myyjänkään puhuneen englantia äidinkielenään.

Muutenkin palvelu tuntui vaihtelevan loistavasta umpisurkeaan. Guessin liikkeessä myyjä tarjoutui viemään vaatteita sovituskoppiin puolestani jo silloin, kun vasta etsin niitä. Sovituskoppi löytyikin lopulta ihan minun omalla nimelläni varattuna. Vaikka Macy's on arvokkaan ja laadukkaan tavaratalon maineessa, oli palvelu siellä vähintään erikoista, enkä missään ole nähnyt yhtä hymyttömiä, pahantuulisia, tiuskivia myyjiä. Maison Julesin mekko meni melkein rikki myyjän repiessä hengaria väkisin pääntien kautta ja kenkäosastolla eräs myyjä heitti minua melkein selkään kenkälaatikolla - ei sillä, että kenkälaatikoiden heittely asiakkaita kohti olisi ylipäätään kovin fiksua käytöstä.

Mustien vaatteiden kuvaaminen on yhtä painajaista - varsinkin, jos on lähtökohtaisestikin hieman heikompi valokuvaaja, kuten minä. Paria vaatetta en lähtenyt edes yrittämään, kun näin millainen hirvitys tuo viimeisen mustan topin kuva on. Niistä ehkä joskus myöhemmin lisää.

4 kommenttia:

  1. oii mitä ihania ostoksia 8) ♥ noi macin huulipunat näyttää kivoilta!

    VastaaPoista
  2. Onpas kivoja ostoksia, macin huulipunat ja toisiksi ylimmässä kuvassa oleva mekko on mun suosikit näistä :)
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista