perjantai 22. heinäkuuta 2016

New York osa 3

Kävimme Brooklynissä kaksi kertaa: ensimmäinen visiitti oli turistibussikierros kaupungin ympäri, toisella kertaa tutustuimme Brooklyn Bridge Parkiin, kävimme syömässä paikallisessa pitseriassa ja kävelimme Brooklyn Bridgeä pitkin takaisin Manhattanille. 


Pro Tip: jos jalkasi alkavat olla päiväkausien kävelystä kipeät ja suunnittelet kulkevasi ainakin toiseen suuntaan metrolla, palaa mieluummin kävellen takaisin Manhattanille. Itse silta on pitkä, muttei lainkaan liian pitkä käveltäväksi ainakin yhteen suuntaan. 

Vaikka kehuinkin jo näkymän Ellis Islandilta maasta taivaaseen, vei Brooklyn Bridge Parkin näköala silti mielestäni voiton. Melkein harmitti, etten enää tuona päivänä jaksanut kantaa järjestelmäkameraa mukana. Itse puistokin oli hyvin kaunis ja viihtyisä. Aion kyllä viettää siellä enemmän aikaa ja kokeilla myös sen yhteydessä ollutta seinäkiipeilyaluetta, kun seuraavan kerran matkustan New Yorkiin. 

Brooklynin bussikierroksella kuuma kesäsää vei osan huomiostani pois oppaamme puheesta ja luonnollisesti olen ehtinyt jo unohtaa osan. Bussiajelu oli kutienkin hauska tapa tutustua laajemmin kaupunginosaan, jossa ei ehkä muuten tulisi liikuttua kovin paljon. Bussiopas myös kertoi eri alueiden erityispiirteistä, asuntojen hintatasosta sekä elokuvien kuvauksista Brooklynissa.


Mietimme etukäteen kovasti, missä eri museoissa tai näyttelyissä haluamme käydä, koska vaihtoehtoja on mielettömästi ja liian monessa vierailu veisi paljon aikaa ja tulisi kalliiksi. Todellisina Star Wars- faneina päädyimme luonnollisesti Star Wars and the Power of Costume- näyttelyyn Discovery Times Squarella. 

Olimme aluksi hieman skeptisiä lippujen hinnoista johtuen (sisäänpääsy yhdeltä aikuiselta oli noin 30 dollaria), mutta emme joutuneet pettymään. Näyttelyssä oli esillä 70 elokuvista tuttua pukua tarinoineen sekä muuta kuuluisaa elokuvarekvisiittaa. Näyttelyn alussa oli myös lähes alkuperäisen kaltainen hologrammi-Leia. Ai että! Melkein itkin, kun se ilmestyi. Onneksi emme olleet ainoat erityisen innostuneet vierailijat.

Näyttely jatkuu vielä 5. syyskuuta 2016 asti.


Hotellimme sijaitsi juuri Times Squaren vieressä, ja olisihan sitä melkein tullut paha mieli, jos reissun aikana ei olisi päässyt katsomaan ainuttakaan Broadway-musikaalia. The Lion King- musikaali on ollut pitkään koko elämäni "bucket listillä" ja vihdoin sain ruksittua sen yli, kun kävimme katsomassa sen Minskoff Theatressa ja vieläpä hyviltä paikoilta. Musikaali oli tosin niin huikea, että se on melkein nähtävä joskus uudelleen. Olen kuunnellut sen soundtrackia lähes taukoamatta viikkoja, enkä vain pääse yli sen upeudesta. Leijonakuningas oli paitsi musiikillisesti hieno kokemus, myös hauska ja näyttävä upeine pukuineen ja rekvisiittaratkaisuineen, eikä myöskään täysi kopio elokuvaversiostaan. 

Musikaaleihin ei periaatteessa ole mitään ennalta määrättyä pukukoodia, mutta ajattelimme, että se olisi kuitenkin hyvä tilaisuus pukeutua nätisti. Pääsin siis testaamaan Macy'siltä löytämääni vaaleansinistä unelmamekkoa. Oli teatterissa toki muitakin ihmisiä, jotka olivat pukeutuneet juhlavasti, mutta myös arkivaatteisiin ja shortseihin pukeutuneita ihmisiä näkyi. Palataan aiheeseen vielä seuraavassa postauksessa, nimittäin ruoan merkeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti